قهوه یک نوشیدنی رایح و محبوب در بین تمام مردم جهان است و از جمله نوشیدنی هایی است که میتوان گفت در تمام کشورها و در بین تمام اقشار جامعه طرفداران بسیاری دارد. قهوه از دانه های بو داده و آسیاب شده گیاه قهوه به دست می آید. دانه زرد رنگ قهوه، درون میوه های قرمز رنگ خام و بدبویی قرار دارد که پس از خارج کردن آن از درون میوه، تخمیر و خشک و سپس برشته و به رنگ قهوه ای تیره در می آید و این روزها، آن را به صورت دانه کامل یا پودرشده در بازار می بینیم.

امروزه بزرگترین کشورهای تولید کننده قهوه عبارتند از: پورتو ریکو، برزیل، کلمبیا، ویتنام، اندونزی، مکزیک و هند. هنگام رسیدن میوهٔ گیاه قهوه، دانه‌های قهوه را برداشت و فرآوری می‌کنند. جالب است بدانید که بعد از نفت بزرگترین صنعت جهان در اختیار قهوه می باشد.

انواع دانه های قهوه

قهوه به طور کلی دارای سه نوع مختلف است. قهوه لیبریکا (Liberica) که به صورت محدود تولید میشود، قهوه عربیکا (Arabica)   و قهوه روبوستا (Robusta)   که بیشتر تولید میشوند.

18 - قهوه سالیز - کارخانه تولید قهوه | فروشنده قهوه سالیز و لوازم کافی شاپ

  • قهوه لیبریکا : قهوه لیبریکا از درخت تنومندی که گاهی ارتفاع آن به 18 متر میرسد، به دست می آید. این نوع درخت قهوه در غرب آفریقا و در کشور لیبریا کشت میشود. طعم این قهوه همانند قهوه روبوستا است ولی طرفداران زیادی ندارد.
  • قهوه عربیکا (Arabica) : اغلب مردم بر این باور هستند که قهوه عربیکا اولین بار در کشور عربستان کشت شده است و به همین دلیل به درختچه قهوه عربستان مشهور است. امروزه قهوه عربیکا در ارتفاعات جنوب غربی کشور اتیوپی   کشت میشود. شواهد معتبر نشان میدهند که اولین بار این نوع قهوه در اواسط قرن ۱۵ در صومعه صوفی مسلمان در کشور یمن  نوشیده شده است. قهوه عربیکا عطر و طعم فوق العاده ای دارد و نسبت به گونه های دیگر قهوه از کافئین کمتری برخوردار است.
  • قهوه روبوستا : گیاه روبوستا بیشتر در کشور ویتنام و در مناطق کم ارتفاع می روید و ارتفاع آن ها به 10 متر هم می رسد. دانه های قهوه روبوستا به شکل بیضی هستند و از قهوه عربیکا کوچکترند. قهوه روبوستا برخلاف عربیکا عطر چندانی ندارد ولی بسیار تلخ است. همچنین قهوه روبوستا از میزان زیادی کافئین برخوردار است. از قهوه روبوستا برای تهیه قهوه فوری نیز استفاده میکنند.

ابتدا دانه قهوه سبز را به کشورهای مختلف صادر میکنند و سپس این دانه ها درون چلیک های چرخنده در درجه حرارت 288 درجه سانتیگراد حرارت میبیند. جالب است بدانید که طعم واقعی قهوه زمان بو دادن مشخص میشود، در واقع میزان بو دادن قهوه تعیین کننده طعم و رنگ قهوه است. دانه های قهوه سبز پس از 8 دقیقه حرارت دیدن مانند ذرت بو داده شروع به ترکیدن می کنند و اندازه آنها تا 2 برابر افزایش پیدا میکند. سپس روغن آنها خارج شده و قهوه ای رنگ می شوند.

19 - قهوه سالیز - کارخانه تولید قهوه | فروشنده قهوه سالیز و لوازم کافی شاپ

انواع پودر قهوه

بطور کلی از نظر میزان درشتی دانه های قهوه آسیاب شده، 3 دسته کلی پودر قهوه وجود دارد :

  • پودر قهوه ترک: در این حالت دانه های قهوه به بیشترین حد ممکن آسیاب میشوند (مانند آرد). قهوه ترک از جمله محبوب ترین و پرمصرف ترین قهوه ها در ایران است که بهتراست در ظروف مسی مخصوص (چِزوه – cezve) دم شود.
  • پودر قهوه اسپرسو : میزان آسیاب شدن دانه های قهوه اسپرسو از پودر قهوه ترک کمی کمتر بوده و دانه های آسیاب شده قهوه درشت میباشند بطوریکه تا حدودی دانه های آسیاب شده با انگشتان دست قابل لمس و تشخیص هستند. پودر قهوه اسپرسو را باید در ظروف مخصوص اسپرسوسازروگازی و یا دستگاه اسپرسوساز برقی تهیه نمود.
  • پودر قهوه فرانسوی: پودر قهوه فرانسوی نسبت به ترک و اسپرسو بسیار درشت تر بوده و دانه های آسیاب شده آن با چشم دیده میشود.قهوه فرانسوی را میتوان در ظروف مخصوص فیلتر دار مانند لیوان های فرنچ پرس و یا دستگاه های برقی فیلتر دار، تهیه نمود.
سبد خرید
فروشگاه
علاقه مندی
0 محصول سبد خرید
حساب کاربری من