کاپوچینو چیست؟
کاپوچینو در واقع یکی از اصلیترین و محبوبترین نوشیدنیهای قهوه در منو کافی شاپهای سرتاسر دنیاست. ویژگی اصلی کاپوچینو کلاسیک همان فوم شیر بالای سرش است که به یک کلاه شباهت دارد. کاپوچینو در واقع یک نوشیدنی قهوه است که از ترکیب اسپرسو و شیر بخار پز درست می شود. یک فنجان کاپوچینو متشکل از یک یا دو شات قهوه اسپرسو، شیر غلیظ و هم زده و دارای بافت و فوم شیر با حداقل یک سانتیمتر عمق تشکیل شده است (این عمق به صورت عمودی اندازهگیری میشود).
در تعریف انجمن تخصصی قهوه SCA و هم مسابقات جهانی باریستا WBC کاپوچینو نوعی نوشیدنی قهوه است که شامل میانگین 5 الی 6 اونس قهوه و شیر است و باید تعادل میان شیر، غلظت قهوه اسپرسو و شیرینی نوشیدنی کاپوچینو برقرار باشد.
جالب است بدانید که نام کاپوچینو از فرقه ای از راهبان کاتولیک گرفته شده است که چهره هایی رنگ پریده داشتند و کلاه سیاهی بر سر میگذاشتند. نام این فرقه در ایتالیا “کاپوچین” بوده است و ایتالیایی ها کف شیر و قهوهٔ پاشیده شده روی آن را شبیه پشت سر راهبان کاپوچینو میدانند؛ به همین دلیل این نام را بر آن نهادهاند.
کاپوچینو تنها در 25 سال اخیر در آمریکا محبوبیت یافته است. در نتیجه، برخی افراد فکر کرده اند که این یک نوشیدنی جدید است. با این حال، قدمت کاپوچینو به صدها سال پیش باز می گردد و مدتی طولانی است که در ایتالیا و جاهای دیگر از آن لذت می برند. اعتقاد بر این است که کاپوچینو امروزی در اوایل دهه 1900 در ایتالیا اختراع شده است. کاپوچینو بخشی جدایی ناپذیر از فرهنگ روزمره قهوهنوشی ایتالیایی است. کاپوچینو معمولاً فقط یک بار در روز، به طور سنتی در وعده صبح، مصرف میشوند.
انواع کاپوچینو
– کاپوچینو سنتی
کاپوچینو سنتی در واقع همان کاپوچینو اصیل ایتالیایی است با اسپرسو دوبل و کف شیر بخار داده شده و با دستگاه اسپرسو ساز تهیه می شود.
– کاپوچینو یخی
کاپوچینو یخی از اضافه کردن قطعات یخ به کاپوچینو گرم تهیه می شود.. کاپوچینو یخ زده یا کاپوچینی فِرِدو انواع سرد کاپوچینو داغ هستند. در آمریکا معمولا کاپوچینو را با یک نوشیدنی یخی (با یخ مخلوط شده) سرو میکنند و در ایتالیا از شیر کف کرده سرد برای قسمت بالایی کاپوچینو استفاده میکنند.
– کاپوچینو تر
هنگامی که در تهیه کاپوچینو مقدار شیر داخل فنجان از کف و فوم آن بیشتر باشد اصطلاحا به آن کاپوچینو تر میگویند. به کاپوچینو تر، لایت کاپوچینو و کاپوچینو چیارو هم گفته میشود.
– کاپوچینو خشک
اگر کاپوچینو با مقدار کمتری شیر نسبت به کف آن درست شود به آن کاپوچینو خشک می گویند و اگر کاپوچینو فقط با کف شیر پر شود به آن کاپوچینو خشک خشک می گویند. کاپوچینو خشک نام های دیگری مانند دارک کاپوچینو یا کاپوچینو اسکورو هم دارد که از اضافه کردن مقدار کمی شیر یا کف شیر به قهوه اسپرسو تهیه می شود.
– کاپوچینو طعم دار
کاپوچینو طعم دار از نوشیدنی های محبوب در آمریکا است که معمولا با یک شربت ساده طعم دار مانند وانیل، شکلات، کارامل، نعنا فلفلی، تمشک و دارچین سرو میشود. از دیگر طعم دهنده های بسیار محبوب که معمولا در کشورهای مختلف نیز استفاده می شود، پودر کاکائو یا دارچین، میزان کمی کارامل یا سس شکلات است که بر روی کف کاپوچینو اضافه میشود.
طرز تهیه کاپوچینو با اسپرسو ساز
برای درست کردن کاپوچینو با اسپرسو ساز فقط کافی ست که یک شات اسپرسو تک یا دوبل را از دستگاه بگیرید و سپس شیر را داخل پیچر بریزید (مقدار شیر باید تقریبا یک سوم حجم پیچر باشد)، و آن را در زیر نازل بخار آب جوش اسپرسو ساز قرار دهید. سر نازل را بر روی سطح شیر قرار دهید تا روی سطح شیر کف ایجاد شود و شیر حالت خامه بگیرد.
ببعد از اینکه شیر به اندازه مورد نیاز کف کرد، دستگاه را خاموش کرده، شیر و کف آن را به فنجانی که از قبل اسپرسو را داخل آن ریخته بودیم، اضافه می کنیم. کاپوچینوی ما آماده است.
آماده کردن کاپوچینو با موکاپات
برای آماده کردن کاپوچینو با موکاپات ابتدا باید قهوه را به وسیله آن عصاره گیری کنید و سپس شیر را داغ کنید و قبل از جوش آمدن و قل خوردن آن را از روی شعله بردارید و به وسیله یک همزن یا فرنچ پرس شیر را به حالت خامه تبدیل کنید و سپس آن را به فنجان قهوه اضافه کنید.